Aparate dentare la adult

Fals: Aparatele ortodontice se adresează numai copiilor, problemele adulților nu pot fi rezolvate cu aparat ortodontic.

Adevarat: Toți adulții pot beneficia de tratament ortodontic, un zâmbet frumos și sănătos poate fi obținut la orice vârstă. Sunt foarte multe persoane care au nevoie de aparat dentar, însă nu știu acest lucru. Medicul ortodont poate evalua corect problemele existente și vă poate spune de ce tip de aparat aveți nevoie.

7 motive să porți aparat dentar:

1. funcțional – prin purtarea aparatului dentar se rezolvă probleme de mușcătură (de ocluzie). O mușcătură traumatică poate determina probleme la nivelul dinților (se tocesc), gingiilor și osului (risc de boală parodontală – dinții ajung în final să se piardă), mușchilor și articulațiilor. Atenție! Dinții aliniați nu neaparat au o mușcătură corectă!

2. rezultate estetice deosebite – o dantură fără înghesuiri sau modificări de poziție ale dinților asigură un zâmbet de invidiat. O poziție corectă a dinților se însoțește de rapoarte corecte ale buzelor și tegumentelor, ducând la un aspect întinerit vizibil. Veți putea avea zâmbetul pe care vi l-ați dorit dintotdeauna!

3. se pot închide spații apărute pe arcadă în urma extracțiilor dentare. De asemenea, se pot închide diastema (”strungăreața”) și tremele (spații prezente între dinți).

4. se pot aduce pe arcadă dinți incluși (dintele care rămâne blocat în os este cel mai frecvent caninul – stâlpul de rezistență al maxilarului, având un rol esențial în susținerea și ghidarea ocluziei).

5. se poate stopa evoluția bolii parodontale (parodontoză). Dinții fără înghesuiri pot fi igienizați corect, dar și reacționează favorabil la solicitările la care sunt supuși. Atenție! Recomandăm o vizită la medicul specialist parodontolog care vă va spune dacă este necesară o echilibrare a statusului gingiilor și osului înainte de aplicarea aparatului dentar.

6. se pot corecta axe nefavorabile ale dinților (dinți foarte înclinați, basculați, migrări excesive în sens vertical) care îngreunează sau fac imposibil un tratament protetic corect.

7. deschiderea spațiului pentru un implant dentar – de multe ori, după pierderea unui dinte apar migrări ale dinților vecini și antagoniști. Aparatul ortodontic recalibrează spațiul la nivelul arcadei, asigurând condițiile necesare pentru aplicarea, precum și longevitatea implantului dentar.

Recommended Posts
Contact

Pentru a face o programare, va invitam sa ne contactati sunand la telefon 0730.567.567, utilizand datele din sectiunea Contact sau completand acest formular:

Start typing and press Enter to search