Model reprezentand un implant dentarCe este un implant dentar?

Este un surub care se insera in maxilarul unui pacient si tine locul radacinii dentare.

Implantul dentar poate inlocui un dinte sau poate fi stalp de punte.

Implantul dentar este format dintr-un surub care se insera in maxilar, un bont protetic si o coroana, identica cu coroana unui dinte natural.

 

 

 

Cine poate beneficia de un implant dentar?

Candidatul perfect pentru implantul dentar este un pacient sanatos ce nu prezinta boli asociate si, de asemenea, este ideal ca dintele pierdut sa fie inlocuit cat mai repede posibil pentru a nu exista pieredere osoasa care se dobandeste in timp pe zonele in care s-au pierdut dintii si nu s-au protezat corespunzator.

Ce fel de implant dentar ni se potriveste?

Exista o gama larga de implante dentare, insa tipul implantului, lungimea si diametrul acestuia se vor stabili in momentul in care dentistul dumneavoastra va face o analiza amanuntita a cavitatii bucale si a radiografiilor dumneavoastra si va intocmi planul de tratament.

Din toata gama de implante dentare existente, cabinetul nostru ofera trei categorii, in functie de disponibilitatea financiara a pacientului (low, medium, high price).

Care sunt etapele de la extractie la implant dentar?

 
In momentul in care un dinte este considerat irecuperabil se planifica extractia acestuia.
Extractia acestuia poate fi urmata in aceeasi sedinta de inserarea unui implant sau inserarea se va face intr-un timp doi chirurghical din multiple posibile motive (infectie mare, pierdere osoasa, plan de tratament complex cu implicarea mai multor zone chirurgicale).

Dupa inserarea implantului exista o perioada intre 4-6 luni in care acesta se osteointegreaza, in tot acest timp implantul dentar se afla sub nivelul gingiei neavand nici o functionalitate.
Dupa terminarea perioadei de osteointegrare implantul este descoperit, i se adauga o piesa numita bont protetic pe care se va construi viitoarea coroana dentara.

In aceasta perioada se pot utiliza multiple modalitati de protezare provizorie, astfel incat pacientii sa isi poata desfasura rutina de zi cu zi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Implantul dentar inserat si protezat, se dispensarizeaza (se urmareste) periodic. Scopul controlului este de a verifica integritatea osului din jurul implantului si lipsa semnelor de inflamatie. In momentul in care se depisteaza unul din aceste semne, se intervine pt indepartarea lui si cresterea prognosticului implantului.

Analgosedarea in cazul unui implant dentar

Una din principalele preocupari ale medicului stomatolog este confortul pacientului.

In acest sens, o solutie completa o reprezinta analgosedarea – o forma de anestezie generala adaptata chirurgiei in ambulator. Ea este realizata de catre medicul anestezist care monitorizeaza si supravegheaza continuu pacientul.

Analgosedarea este adaptata ca durata si profunzime necesitatilor pacientului, sporind confortul acestuia pe intreg parcursul interventiei, care va parea mult mai scurta si mai placuta. Pacientul va avea o toleranta incomparabil mai buna la anestezia locala, la pozitia in scaunul stomatologic si la manevrele chirurgicale.

Indicatii implant dentar: proceduri chirurgicale complexe, implanturi dentare, lift de sinusuri, extractii dentare, manopere de chirurgie dentoalveolara.

Implantul dentar se adreseaza:

  • pacientilor care doresc evitarea disconfortului actului chirurgical;
  • pacientilor care au reflexe de greata la manevre stomatologice,
  • pacientilor anxiosi,
  • pacientilor cu probleme de sanatate la care este indicata monitorizarea si supravegherea de catre medicul anestezist (probleme cardiovasculare, lipotimii la manevre stomatologice, alergii)
  • pacientilor cu blocaje psihice care colaboreaza dificil;
  • pacientilor care doresc accelerarea si reducerea etapelor de rezolvare a problemelor stomatologice.

Combinatia de medicamente anestezice este administrata intravenos in mod continuu in timpul interventiei.

Pacientul este linistit, perioadele de somn mai profund sau mai superficial sunt adaptate la timpii operatori, in functie de necesitatea chirurgului de a colabora cu pacientul, iar trezirea acestuia dupa incheierea interventiei este foarte rapida.

Gradul de siguranta si satisfactie ca si diminuarea substantiala a durerii postoperatorii sunt avantaje certe a analgosedarii, din ce in ce mai solicitata de catre pacientii nostri.

Contact

Pentru a face o programare, va invitam sa ne contactati sunand la telefon 0730.567.567, utilizand datele din sectiunea Contact sau completand acest formular:

Start typing and press Enter to search