Fata dand jos un aparat dentar mobilAparatul dentar mobil 

Un aparat dentar mobil este o placuta impartita de un surub, in general, in jumatate. Prin activarea surubului (invartirea lui cu o cheita speciala) o data pe saptamana se stimuleaza dezvoltarea osului (maxilar sau mandibula)astfel incat dintii permanenti sa aiba spatiu de eruptie in pozitie corecta.

Aparat dentar mobil se poarta incepand din jurul varstei de 6 ani pana la 11-12 ani.

Aparatul dentar mobil este in prezent bine purtat si acceptat de copii intrucat este comod, realizai in combinatii de culori foarte atragatoare,personalizate in functie de dorinta copilului pt a il face atragator si bine integrat. Copilul mic trebuie sa inteleaga din atitudinea ferma a parintelui necesitatea si importanta purtarii aparatului dentar.

In lipsa aparatului dentar mobil se va ajunge la adolescent sau la adultul tanar cu malpozitii dentare la extractii, aceasta fiind singura modalitate de a obtine spatiu dupa incheierea cresterii oaselor maxilare, spatiul fiind absolut necesar alinierii dintilor.

Pozitionarea corecta a dintilor este necesara nu doar in scop fizionomic, ci si pentru obtinerea unor rapoarte corecte de ocluzie si a mentinerii sanatatii aparatului dento-alveolar.

Contact

Pentru a face o programare, va invitam sa ne contactati sunand la telefon 0730.567.567, utilizand datele din sectiunea Contact sau completand acest formular:

Start typing and press Enter to search