boala_parodontalaCe este parodontologia?

Este stiinta care studiaza mecanismele prin care se produce parodontoza, trateaza cauza si efectele imbolnavirii parodontiului.

Care sunt semnele parodontozei?

  • Sangerarea gingivala
  • Mobilitatea dentara
  • Mirosul neplacut la nivelul gurii(mai ales dimineata)
  • Retractia gingivala
  • Marirea de volum a gingiilor
  • Schimbarea de culoare a gingiilor
  • Sensibilitatea dentara
  • Pierderea dintilor

Etapele terapiei parodontale

 

Din momentul in care pacientii ne trec pragul clinicii, acestia intra intr-un sistem elaborat prin care li se evalueaza problemele de echipa noastra de specialisti. Dupa diagnosticare, se face prioritizarea afectiunilor.

In majoritatea cazurilor prima vizita terapeutica o au la medical specialist parodontolog, unde beneficiza de o asanare primara a cavitatii bucale.

In aceasta etapa se va face detartrajul cu ultrasunete, curatarea petelor dentare cu jetul cu bicarbonat si periajul dentar professional.

Dupa curatare atenta, se va instaura un tratament antimicrobian prin care va fi redusa cantitatea mare de bacterii de la nivelul cavitatii bucale.

Urmatorul pas al terapiei parodontale este evaluarea adancimii pungilor parodontale care se face cu ajutorul unei sonde gradate. In urma acestei etape se pune diagnosticul de boala parodontala.

In urma diagnosticarii se poate constata ca principala cauza a imbolnavirii parodontale a fost igiena precara. In acest caz simptomatologia se remite odata cu asanarea completa, prin imbunatatirea tehnicii de periaj si prin folosirea substantelor antimicrobiene in apele de gura. Pacientii intra intr-un sistem de monitorizare prin care sunt chemati in cabinet o data la 3 luni pentru igienizarea profesionala.

Daca leziunile parodontale sunt ireversibile, atunci terapia parodontala propriu-zisa se pune in aplicare.

Tehnici uzuale ale terapiei parodontale sunt: acoperirea retractiilor gingivale, micsorarea adancimii pungilor parodontale prin tehnica chiuretajului subgingival sau tehnici chirurgicale precum regenerarea osoasa.

Multitudinea de manopere pot conduce prognosticul rezervat al unor dintii catre vindecarea sau stabilizarea afectiunilor.

Parondontoza: boala mostenita sau dobandita?

 

Cauzele producerii parodontozei inca se studiza intensiv, insa cu siguranta este o boala ce prezinta ca si principala cauza bacteriile de la nivelul cavitatii bucale.
S-au studiat anumite gene ce ar putea influenta erediatea acestei boli dar dovezile sunt limitate.

Ma pot vindeca de parodontoza?

Odata diagnosticata aceasta boala, exista o multitudine de acte terapeutice ce pot duce la eliminarea bacteriilor si refacerea tesuturilor afectate. Acesta sanatate dobandita trebuie insa mentinuta sub atenta observatie a medicului parodontolog.

Contact

Pentru a face o programare, va invitam sa ne contactati sunand la telefon 0730.567.567, utilizand datele din sectiunea Contact sau completand acest formular:

Start typing and press Enter to search