Sterilizare
Daca acele, frezele sau instrumentarul stomatologic nu sunt corect sterilizate, se pot transmite boli grave, cum ar fi hepatita B, C, HIV.
Sterilizarea in cabinetul nostru incepe prin imersia instrumentarului folosit, a frezelor si acelor de canal intr-o solutie ce face presterilizare, urmata de spalare, infoliere si sterilizarea propriu-zisa la autoclave.
Sterilizarea corecta este verificata de sistemele electronice ale autoclavelor precum si de testele de sterilizare prezente pe toate foliile instrumentarului.
O data pe luna se verifica corectitudinea sterilizarii la un laborator microbiologic, iar o data la trei luni la producatorul autoclavelor.
Acele si carpulele pentru injectii sunt de unica folosinta, precum si paharele, tavitele, compresele, rulourile si aspiratoarele folosite.
IN CABINETUL NOSTRU FIECARE PACIENT PRIMESTE TURBINA, PIESA DREAPTA SI PIESA CONTRAUNGHI STERILE.
Consideram ca stergerea si suflarea de substante antiseptice in interiorul acestor piese nu este suficienta, existand risc de contaminatre.
Suntem unul dintre foarte putinele cabinete din tara care ofera acest serviciu.
Toate suprafelele, precum si scaunele stomatologice se dezinfecteaza dupa fiecare pacient.
Peretii si aerul din cabinete sunt dezinfectate cu lampi cu ultraviolete.
Deseurile biologice sunt ridicate de o firma de specialitate.
In clinica noastra, folosim pentru sterilizarea instrumentarului si a materialelor textile autoclavul Melag 44B+, din clasa premium a companiei germane MELAG, liderul mondial in aparatura de sterilizare.